Zeleninový wrap s hummusem z bílých fazolí a karamelovou cibulí

sobota 14. března 2015

Zeleninový wrap s fazolovým hummusem má plnou chuť po lehce nakyslém humusu, která se jemně snoubí s karamelovou cibulí. Wrapy jsou výborné jako lehká večeře a dají se velmi pohodlně zabalit na cestu. 



 

Ingredience (8 wrapů)

fazolový hummus
250g velkých bílých fazolí
1 citron
2 lžíce tahiny
2 lžíce olivového oleje
sůl

3 rajčata
salát 
2 cibule
balzamikový ocet
1 lžička cukr

8 domácích tortill


Fazolový hummus

Recept na fazolový hummus tu mám i jako samostatný recept, ale pro snadnější orientaci jej přidám i sem. 

Ingredience

250 g bílých fazolísůl1 citron2 lžíce tahiny2 lžíce olivového oleje

Postup

Fazole namočit den předem. Na konci máčení slít vodu a fazole pořádně propláchnout. Propláchnuté fazole vařit v tlakovém hrnci 50-60 minut. Po uvaření slít, opět propláchnout a nechat trochu zchladnout.Citron rozkrojit na půl (můžete lehce seříznout i vršky, aby citron hezky "stál" a nekýval se), dát na pekáč a péct 25 minut při 180 °C. Pečením ztratí tak výraznou kyselost a krásně pustí šťávu.   Fazole dát do mixéru společně s tahiny, solí, olejem a pečeným šťávou i dužinou citronu. Vše rozmixovat na jemnou pastu. Pokud máte málo výkonný mixér (jako já), přidejte trochu vody, aby mixér zvládl vytvořit jemný krém. 

Plnění 

Cibuli nakrájet na tenká půlkolečka a osmahnout na mizivém množství oleje. Přidat cukru a nechat ho zkaramelizovat. Zatít 3-4 lžícemi balzamikového octa, vmíchat a nechat částečně odpařit.
Před balením wrapů nechat cibuli vystydnout.

Rajčata i avokádo pokrájet na menší kusy.

Na tortillu natřít pruh hummusu, naklást cibuli, rajčata, avokádo a salát a zabalit. Výborně k němu ladí lehký zeleninový salát s balzamikovou redukcí.















You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty