Mražený dezert z kešu ořechů s borůvkami

sobota 22. listopadu 2014

Tyto dezerty jsou lahodné, trochu připomínají zmrzlinu takže nabízí veganskou alternativu na letní osvěžení. Nabízí mnoho kombinací chutí a ovoce, jsou jednoduché na přípravu. K výrobě těchto dezertů je potřeba forma na muffiny. Jsou podobné mraženým mandlovým dezertům.








Korpus

Ingredience

sušenky (buď domácí nebo kupované veganské)
rostlinný olej
Postup
nadrtit sušenky dle volby, smíchat s trochou rostlinného oleje, natlačit do formy na muffiny (je dobré dát do každého důlku proužek pečícího papíru ještě pod šušenky, dezert jde pak lépe pomocí těchto proužků vyndat) a zapéct cca 3 minuty na 180°C.


Krém

Ingredience

1,5 hrnku kešu ořechů 
půl hrnku kokosového mléka
půl hrnku agávového sirupu
šťáva z 1 a 1/2 citronu

Postup

Kešu ořechy namočit do vody na 2 hodiny nebo klidně přes noc. Po dostatečně dlouhé době máčení slít vodu a dát kešu ořechy do mixéru společně se všemi ostatními ingrediencemi. Směs důkladně rozmixovat až úplně dohladka (pravděpodobně to zabere okolo 10 minut mixování na vysoký výkon). Jemně rozmixovanou směs rozdělit na připravené vychladlé korpusy ze sušenek. Na vrch dezertů nasypat ovoce dle volby a dát ztuhnout do mrazáku.

Tuhnutí trvá několik hodin a dezerty potom v mrazáku vydrží i delší dobu. Vytahování dezertů usnadňují předem vložené proužky papíru (viz příprava korpusu), ale je dobré si ještě trochu pomoct nožem, který se "zabodne" podél stěny formy až ke dnu, což dezert uvolní. Dezerty se dají jíst ihned po vyndání z mrazáku, nebo je možné nechat je chvilku povolit. 







You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty